Снимка Хасково.нетМъртвата 3.20-метрова змия, която шокира преминаващите по международния път Е-80

...
Снимка Хасково.нетМъртвата 3.20-метрова змия, която шокира преминаващите по международния път Е-80
Коментари Харесай

Невиждана гледка: Гигантска триметрова змия на международния път Е-80 край Хасково

Снимка Хасково.нет

Мъртвата 3.20-метрова змия, която шокира преминаващите по интернационалния път Е-80 край Хасково, е от типа тигров питон с багра мрамор. Тя е била отглеждана в домашни условия, оповестява Хасково.нет.

„ Мисля, че е женски и е на възраст сред 4 и 5 години “, съобщи херпетологът в терариума в Минерални бани Георги Русев, единственият лицензиран на Балканския полуостров.

Още нощес змията е прибрана точно там и ще бъде замразена, след което евентуално ще бъде унищожена. Според Русев влечугото не е умъртвено от газене с автомобил, защото нямало следи от смачкване. Той не знаеше от какво тъкмо е настъпила гибелта й и по какъв начин е попаднала там. По думите му не е изключено да е изхвърлена на пътя от контрабандисти, решили да се отърват от нея.

„ Питонът не може да вирее дълго измежду дивата природа в България, не може и да се развъжда, поради несъответствуващия климат. Този тип змии не понасят прекомерните жеги поради прегряване “, изясни Русев.

По думите му змията е била добре обгрижвана и хранена. Според него не е и отровена.
Питонът не е рисков за хората, каквото мнение беше насадено след откриването му. „ В света няма отровни питони “, съобщи Русев. Цената на дребните змии стартира от 100-тина лв., а по-редките типове са по-ценни и са малко по-скъпи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР